Projecten

Home > Galerie > Projecten

Biƫnnale FlorenceIn 2007 was Nicole Carvajal een van de driehonderd kunstenaars die hun werk mochten tentoonstellen. Een van haar werken is gekozen voor de kaft van de deelnemersmap ('Meisje zonder parel'). Dat is het schilderij op de foto hierboven.


Biƫnnale Florence, 2007

Biënnale Florence, 2007

Zien

'Zien' uit het boek 'Mijn maartse buien'

Het boek

In 2008 heeft museum De Lakenhal kunstenaars uitgenodigd om een boek te maken. Nicole Carvajal heeft het boek 'Mijn maartse buien' gemaakt. In dit boek staan ongeveer vijftig tekeningen die diverse thema's verbeelden.

Op de pagina met tekeningen vindt u een aantal werken uit het boek als u de foto's 33 t/m 52 bekijkt.

Hoorspel / Radio novela 'La incomprendida'

Radio Nederland Wereldomroep heeft in 2008 met hulp van Oxfam Novib een hoorspel gemaakt voor de emancipatie van Latijns-Amerikaanse vrouwen. Scenarioschrijver Ricardo Cuadros heeft Carvajal gevraagd om de cover van de cd's te ontwerpen.


La incomprendida (de onbegrepene)

Kort Amerikaans

Kort Amerikaans is een een project en tentoonstelling van de Leidse kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae. In 2008 werd een aantal onorthodoxe boekomslagen geëxposeerd, die speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt door Leidse kunstenaars, onder wie Carvajal. Daarnaast werden dertig originele tekeningen getoond uit Dick Matena's stripversie van Kort Amerikaans. Ook hingen er tien bijzondere foto's van Jan Wolkers gemaakt door Steye Raviez.


Onorthodoxe boekomslagen

Kort Amerikaans, twee boekomslagen plus gipsen beeld

Through the looking lens

Uitwisseling Oxford

In 2002 werd Carvajal samen met een groep kunstenaars uit Leiden uitgenodigd om in Oxford te komen werken aan een zelfgekozen thema, gerelateerd aan deze stad. Carvajal koos het thema Alice in Wonderland en de schrijver Lewis Carroll en maakte negen olieverfschilderijen en tekeningen op klein formaat. Deze werken zijn tentoongesteld in het Museum of Oxford. Een van de bezoekers van de tentoonstelling was de eigenaar van the Sheep Shop. Zij heeft van een aantal tekeningen ansichtkaarten laten maken. The Sheep Shop is een winkel in Oxford met uitsluitend items over Alice in Wonderland en Through the Looking-Glass and What Alice Found There.

Op de pagina met schilderijen vindt u een aantal werken uit dit project als u de foto's 35, 38, 60, 72 en 96 bekijkt. Op de pagina met tekeningen vindt u de tekeningen uit dit project als u de foto's 14 t/m 17 bekijkt.

De penningen

Project van galerie-eigenaar Geurs van De Steenlinde te Soest. Dit project ging over landschap en architectuur verbeeld in penningen. Carvajal heeft acht penningen gemaakt met de zee als landschap en het slakkenhuis als architectuur. Drie van de acht penningen zijn in brons gegoten en tentoongesteld.
Vierhonderd jaar Rembrandt

Kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae heeft in het Rembrandtjaar (2006) litho's laten maken door een aantal leden, onder wie Nicole Carvajal.

Rembrandts hand

Growing pains

Wedstrijd Hugo Boss

Hugo Boss heeft in 2011 een wedstrijd uitgeschreven waarbij de deelnemers de fles van een nieuwe lotion moesten ontwerpen. Carvajal heeft het eigen olieverfschilderij Growing pains als ontwerp gebruikt.

Leiden exposeert op straat

Gedurende een week in 2008 maakte de gemeente Leiden een aantal MUPI's (reclamedisplays in de openbare ruimte) leeg voor het kunstproject 'Leiden exposeert op straat'. Een aantal kunstenaars werd uitgenodigd om een poster te ontwerpen voor in een lege MUPI. Carvajal heeft tulpen en Rembrandt gebruikt als bron.

Rembrandt in de tulp van zijn leven

Kunstenaar tot kunstenaar

In het project 'Van kunstenaar tot kunstenaar' in 2013 konden leden van kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae elkaar leren kennen door elkaars werk als bron te gebruiken voor een eigen werk. Nicole Carvajal heeft een collage gemaakt over mobiele telefonie. Haar bron was kunstenaar Ricarda Zielonka die zelf collages maakt.

Mobiel e-ziel

Illustraties glossy magazine

Nicole Carvajal was een jaar lid van de online community Vrouwen in Marketing en Communicatie (VMC). Deze community had een glossy magazine waarvoor Carvajal ad honorem een aantal illustraties/collages heeft gemaakt.


In de etalage

In Leiden organiseerde Ars Aemula Naturae het project 'In de etalage' in 2009. Kunstenaars konden in dit project in de etalage van diverse winkels exposeren. Carvajal heeft voor de cd-winkel Velvet een inkttekening gemaakt van Amy Winehouse.

Amy Winehouse